Gyakori kérdések

Technikai

Tekintettel arra, hogy a Google az Android 10.0 operációs rendszernél korábbi kiadásokat már nem támogat, sajnos nem lehet a 8.0 vagy korábbi verziókra biztonságosan működő alkalmazást fejleszteni. A Laptapir alkalmazásba számos olyan funkció és plugin került beépítésre, amely a korábbi Android verziókban már nem működne. Megértésüket köszönjük!

Az applikáció működését folyamatosan, több eszközön teszteljük. Ennek ellenére előfordulhat, hogy bizonyos esetekben nem vagy nem rendben működik. Ebben az esetben kérjük kövesse az operációs rendszer gyártójának intrukcióit.

Android és iOS applikációban lehetősége van letölteni a lapokat. Egyszerre maximum 10 lapot tud lementeni, ezeket utána törölheti a mentettekből, hogy újabb lapokat is hozzáadhasson. Webböngészőben nincs lehetőség offline olvasásra.

 

A megnyitott oldalra koppintással eltűnik. Újabb koppintással megjelenik.

2020/11-es lapszámtól kezdődően, minden CHIP lapszám mellett – ha megnyitja olvasásra a webböngészőben – a bal felső sarokban megtalálja az egyedi kódot, amellyel a dvd.chiponline.hu oldalon le tudja tölteni a dvd tartalmat és egyúttal ESET kódot igényelhet. FONTOS! A kód maximum 3 hónapra visszamenőleg érvényes, korábbi lapszám esetén már nem használható.

Felhasználói fiók

Egy előfizetéssel egyszerre 5 eszközön tudja használni a szolgáltatást. A megosztáshoz ugyanazokat a belépési adatokat (email cím + jelszó) lehet megadni a családtagok részére is.

 

Tekintettel arra, hogy kártya-adatokat a Laptapir nem tárol, így a módosításra nincs lehetőség. Az adott előfizetési időszak lejártát követően az Előfizetés menüpontban a státusz inaktív lesz. A 'Megújuló előfizetés aktiválása' gombra kattintva újra elő tud fizetni, immár az új bankkártyájával.

Az Előfizetés menüpontban a 'MEGÚJULÓ ELŐFIZETÉS SZÜNETELTETÉSE' gombra kattintva tudja megtenni. Tekintettel arra, hogy minden folyamatot a felhasználó tud kezelni, nincs módunk emailben vagy telefonon fogadni és intézkedni a szüneteltetés ügyében.

Előfizetés

Utalás vagy egyszeri bankkártyás fizetési módot is tud választani az Előfizetés menüpontban a TÖBB HAVI ELŐFIZETÉS VÁSÁRLÁSA gombra kattintva. 

Ajándékkártyája kiválasztása és megvásárlása után kiküldünk Önnek egy kódot a regisztrációkor használt email címre, amelyet továbbküldhet az ajándékozottnak. Az ajándékozott - ha még nincs Laptapir regisztrációja - regisztrál, majd az Előfizetés menüpontban az aktiváló cellába kell beírnia a kódot és az Aktiválás goombra kattintanni.  

 

Utalás esetén manuálisan kell feldolgoznunk a fizetést, amelynek átfutási ideje 3-5 munkanap. A fizetés rögzítését követően emailben elküldjük az ajándékkártya aktiváló kódját.

 

(Ugyanakkor sajnos azt tapasztaljuk, hogy néhány levelezőrendszer levélszemét mappába helyezi az értesítő levelünket - a gmail a promóciókba szokta - vagy megérkezni sem engedi. Kérjük, hogy amennyiben 3 maximum 5 munkanapon belül nem kap tőlünk aktiváló kód emailt, írjon az info@laptapir.hu email címre és azonnal intézkedünk.)

 

Az ajándékkártya egy éven belül nem évül el, az aktiválás a vásárlást követően akár egy - két hónap múlva is megtörténhet.

Az Európai Unió erős ügyfélhitelesítési irányelvének (PSD2) megfelelően változhat az online bankkártyás fizetés jóváhagyásának menete. Ha fennakadást tapasztal a fizetési folyamat során, kérjük, tájékozódjon a változásokról a bankkártyáját kibocsátó banknál.

A bankkártyás fizetés sikertelenségének számos oka lehet, amelyről részletes információt itt olvashat: https://www.cib.hu/Maganszemelyek/biztonsagi_tanacsok/internetes_kartyas_fizetes.html (https://www.cib.hu/Maganszemelyek/biztonsagi_tanacsok/internetes_kartyas_fizetes.html), a Sikertelen fizetések és teendők részben. Kártya és számla jellegű hiba esetén Önnek kell intézkedni. Kapcsolati és technikai jellegű esetén érdemes újra megkísérelni a fizetést. Sikertelen fizetés után a Laptapir rendszere emailt küld Önnek. Ha nem sikerül a fizetési problémát elhárítani, akkor az előfizetési időszak lejárata után a bejelentkezést követően a 'Megújuló előfizetés aktiválása' gombra kattintva újra elő tud fizetni, immár az új bankkártyájával.

Az ismétlődő fizetés lehetővé teszi, hogy egy szolgáltatás ismétlődő díja (pl.: előfizetések, rendszeres szolgáltatási díjak rendezése) a kereskedő kezdeményezésére automatikusan megterhelésre kerüljön a vásárló kártyáján. A kártyabirtokos előzetes hozzájárulásával a bank az első fizetés alkalmával egy biztonságos környezetben elmenti a kártya adatokat és a következő alkalommal már a kereskedő is képes erre hivatkozva terhelni a kártyát. A laptapir.hu oldal és üzemeltetője az Ön kártya, illetve a mögötte álló számla adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nincs birtokában, abba betekintést nem nyerhet.

Ismételt bankkártyás fizetés esetén automatikusan nyugta készül, amelyet webböngészőben, a profiljába belépve a Nyugták / Számlák menüpontban megtekinthet. Amennyiben számlát igényel, a fizetés előtt (vagy később, de ebben az esetben az első fizetésről nyugta készül) a webböngészőben, a profiljába belépve, a Számla igénylés jelőlőnégyzetet kipipálásával és a számlázási adatok megadásával tud eszközölni.

A havidíjhoz az Apple hozzáteszi a jutalékát. Azt javasoljuk, hogy a laptapir.hu weboldalon fizessen elő. A regisztrált email címmel és jelszóval pedig ugyanúgy használhatja az alkalmazást, mintha azon belül fizetett volna.